Hiphop italian

Discutii despre hip hop-ul de-afara

Moderators: .etalosed, greuceanu

Kaen Shine
Shiftee

Hiphop italian

Post by Kaen Shine »

Bai nene deci pe cuvant ca am dat search pe forum si n-am gasit nici un topic cu asa ceva, ceea ce m-a mirat foarte. Asta fiindca italiana e un pic mai foarte apropiata decat franceza de romana, e usor de prins si na, scena la ei chiar prezinta. Pe langa asta, sunt limbi latine in care hiphopul pur si simplu suna la locul lui, si italiana e una dintre ele (mi se pare chiar mai misto decat franceza din punctul asta de vedere). Primul meu contact a fost evident cu Jovanotti cand a iesit serenata rap, inca mai am caseta - lorenzo 1994, omul avea niste rime si beaturi foarte corecte si la locu lor dpdv al vremurilor... dup-aia ne-au scos italienii si pana m-a binecuvantat rds-ul cu net n-am mai pupat mai nimic in afara de o compilatie absolut bestiala, si anume 60 hz a lui Dj Shocca, care e genial ca si producator si dj. Vedeti aici, in special beat-ul intro-ului cu acelasi nume [60 hz]. Continuand, nu poti zice hiphop italian fara sa zici de Club Dogo, mai gheanxta asa dar in sensul bun al cuvantului :P, astia ca si notorietate sunt cam ca si IAM in franta din cate am inteles. Ar mai fi Mistaman care e asa mai ragga dar e ok, Bassi Maestro reprezentand Sanobusiness , Milano pe felie, care in ultima vreme o arde pe negative dubioase dar e ok, si Cor Veleno din Roma, al caror Primo e deocamdata mc-ul meu italian preferat. Si mai sunt cu zecile - ce e interesant e ca sunt interesanti majoritatea :) chiar daca sunt underground, spre deosebire de (no offense) majoritatea trupelor de genul din Romania, care spun multe fara sa zica nimic. Cu alte cuvinte, se simte asa o sinceritate foarte la locul ei in rapul italian pe care o apreciez foarte.

Si ca si apetizer pt cei care n-au avut de-a face cu subiectul, o piesa megafeelingoasa a lui Frank Siciliano, tot de pe 60 hz, care acum cativa ani a fost heavy heavy rotation la mine in casti vara, sper sa stiti cat de cat italiana ca sa puteti aprecia versurile. Anyone else?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A0VtIq8b838[/youtube]
See this rap thing is all about the the bragadoccio
I check my rearview, emcees ain't gettin closer
SanzEeK
'bagaboanta'

Post by SanzEeK »

Nu trebuie uitati : Frankie Hi-NRG MC, Jovanotti, Articolo 31, Neffa, Bassi Maestro, Joe Cassano , Piotta, Sottotono , Fabri Fibra, Mondo Marcio,Inoki,Assalti Frontali,Porzione Massiccia Crew, Sangue Misto, Dj Gruff, Kaos One si CapaRezza,un artist care si-a creat un stil diferit de hiphop.

Hiphop-ul italian actual este impartit in 3 parti :

1- hiphop underground clasic (rime si stiluri complicate dar teme 'lejere'): Piotta, Colle der Fomento, Dj Gruff, Cor Veleno, Dj Lugi, Kaos One, Bassi Maestro, Club Dogo, Co'Sang, Noyz Narcos ecc..
2- hiphop 'in masa' : (teme si tehnici simple, accesibile tuturor.) : Sottotono, Gemelli Diversi, Articolo 31, (in ceea ce priveste scena mai veche) - Fabri Fibra, Amir, Mondo Marcio - (scena actuala).
3- hiphop underground ( ce foloseste teme ca si politica,droguri,mafie sau teme legate de viata de zi cu zi) : Villa Ada Posse, 99 posse, Salento posse, Assalti Frontali, Frankie Hi-NRG MC, Jovanotti, Inoki, Lou X,ecc...

Lista albume:aici!

Daca vreti melodii sau aveti intrebari... :) anuntati-ma.

O sa revin cu clipuri/melodii...cred.
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

A, da, Mondomarcio ruleaza.Si Caparezza e ala cu vocea aia megapitzigaiata? :lol: funny shit. Cam ciudata categorisirea, n-as zice ca au Cor Veleno teme "lejere" da-n fine :)
SanzEeK
'bagaboanta'

Post by SanzEeK »

Kenshin wrote:A, da, Mondomarcio ruleaza.Si Caparezza e ala cu vocea aia megapitzigaiata? :lol: funny shit. Cam ciudata categorisirea, n-as zice ca au Cor Veleno teme "lejere" da-n fine :)
Nici mie nu mi se pare ca ,Cor Veleno ar avea teme 'lejere' dar asa am gasit ... Ma rog,eu sunt foarte interesata de subiectul asta ...deoarece reprezinta atestatul meu la italiana :oops:

Yep ,ala-i CapaRezza :D :Fuori dal tunnel - o piesa care-mi place mult :)
Chill Will
the funky man

Post by Chill Will »

*cascã*
http://listen.radionomy.com/classic-rap.m3u Classic Rap radio 24/7 - 101% dopeness
BeaTOoM
tanar

Post by BeaTOoM »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L2WCSlqRZ74[/youtube]
Chill Will
the funky man

Post by Chill Will »

am auzit ca si ungurii sunt tari.
http://listen.radionomy.com/classic-rap.m3u Classic Rap radio 24/7 - 101% dopeness
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

deci jur ca SHocca asta e absolut bestial. Cdu ala e numai clasic dupa clasic

kf, haterz :arrow: :wink:
Chill Will
the funky man

Post by Chill Will »

ok , gata promit ca termin cu caterinca.bafta!

da sa vezi rushii cum o dau , omg!
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

daca vorbeai in cunostinta de cauza n-aveam nici o problema..din pacate italienii > ai nostri din cam toate pct. de vedere. Asta daca intelegi italiana, that iz :D
.etalosed
agent orange

Post by .etalosed »

BeaTOoM wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L2WCSlqRZ74[/youtube]
foarte tare.
SanzEeK
'bagaboanta'

Post by SanzEeK »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ploBwChDZTI[/youtube]

Lovin' it .
snp
pictor

Post by snp »

sanzeek ai melodia pe calculator ? o vreu si yo
semne pentru muti $#%25252
SanzEeK
'bagaboanta'

Post by SanzEeK »

snp wrote:sanzeek ai melodia pe calculator ? o vreu si yo
vezi mp. :)
Chewbacca2
hanzo

Post by Chewbacca2 »

Urasc repul italian, nu'mi spune nimic, mi se pare fad si monoton, ca si limba italiana de altfel. Si am ascultat destul, de dragul de a asculta si rep european.
Articolo 31 sunt singurii care mi'au gadilat urechile, in rest slab.
Post Reply