STM [Productie]
- Anghel Marius
- dimineata verific forumu
- Anghel Marius
Pai BeatMaker-ul vinde/da instrumentalul (sesiune/pe track-uri) unui artist/manager/casa de productie/etc fara a avea implicatii ulterioare in proiect.Theodore Hansson wrote:daca poti sa nu spui, graal, care ar fi beatmakerul? ce trebuie sa faci ca sa fii beatmaker?
Producer-ul coordoneaza intreg proiectul ce ulterior va deveni piesa/album. (Poate fi chiar el si Beatmaker-ul propriu-zis)
Executive Producer-ul[ (poate fi una si aceeasi cu artistul/producatorul) sau (poate sa nu aiba nici o treaba cu muzica) ] e finantatorul proiectului si are "ultimul cuvant asupra proiectului".
Mai exista in alcatuirea unei piese, pe langa cei enumerati mai sus cu artistul/artistii propriu-zis(i), desigur, si alti oameni care pot contribui, gen:
Arranger, Textier si desigur iubitii nostri ingineri de: Recording, Mixing, Mastering. (daca nu stiti ce sunt, cautati pe net)
Disclaimer

In cazul HipHoper-ului amator de la noi, de multe ori, toate persoanele mentionate mai sus sunt una singura, fie artistul, el insusi, fie un prieten, cu un microfon si o placa de sunet cat de cat sa nu baraie (gen audigy), intr-o camera cu cofraje de oua.
Disclamer 2: Ha Ha Ha
Nu zic ca nu se poate de unul singur si sa iasa ceva mega-giga-hiper:
I'm living proof, LOL, dar trebuie facut totul cu cap si cu calitate in minte.
Timbaland, Kanye, Dre, Pharell, T-Pain si lista continua!
Scuze de off topic.
PLM, cui nu-i convine ce am scris aici sau daca am ruinat visele ciuva de a se numi mare producator, poate sa planga linistit, ca nu e bai.
PEACE!!!
I create beats hotter than siliconed tits! I AM GRAAL, ya dig?
- Anghel Marius
nu ai ruinat ma visele nimanui. dar nici nu vreau sa sun ca un cacanar care spune: "nu`s mare producer coaie...fac muzica pentru mine" ca nu . mai fac ocazional cate ceva si astept pareri. Indiferent cum ar fii ele!
Cand e vorba de instrumentale rep, parerile sunt impartite! NU dispun de cine stie ce sistem audio deci: nu simt bassul si nu are rost sa bag bass fals pe instrumental.
Realizez ca un instrumental rep trebuie sa sune bine si nu am experienta necesara pentru asa ceva. Este un lucru complicat dar si frumos.
Multumesc de pareri inca odata!
Cand e vorba de instrumentale rep, parerile sunt impartite! NU dispun de cine stie ce sistem audio deci: nu simt bassul si nu are rost sa bag bass fals pe instrumental.
Realizez ca un instrumental rep trebuie sa sune bine si nu am experienta necesara pentru asa ceva. Este un lucru complicat dar si frumos.
Multumesc de pareri inca odata!
I'm just a Hip-Hop Junkie!
Smart Move....
) nu era directionat catre tine postul.
E ok.
Era un fel de off-topic asa.
O sa acumulezi tu si experienta necesara, e ok.
***Insa doresc sa mentionez o chestie esentiala pentru evolutia fiecarui beatmaker de aici:
Nu e de ajuns sa ai 4 masuri beton si apoi sa le loop-uiesti la infinit + fade in si fade out = Gata instrumentalul.
Daca asa ar sta treaba in muzica pe care o ascultam noi toti, precis nu am mai face-o asa de des.
Piesele trebuie sa mentina interesul ascultatorului treaz.
Desigur, nu zic ca nu sunt si exceptii, unde posibil ca vocalistul sa faca o treaba excelenta pe un instrumental monoton, sau chiar cele 4 masuri pot sa fie asa de tari incat sa nu mai conteze, dar acestea sunt destul de rare. ***
Pace, SmartMove, nu e nimic personal, s-a nimerit ca un post care sa imi atraga ochiul sa fie chiar la tine pe topic.
Succes!

E ok.
Era un fel de off-topic asa.
O sa acumulezi tu si experienta necesara, e ok.
***Insa doresc sa mentionez o chestie esentiala pentru evolutia fiecarui beatmaker de aici:
Nu e de ajuns sa ai 4 masuri beton si apoi sa le loop-uiesti la infinit + fade in si fade out = Gata instrumentalul.
Daca asa ar sta treaba in muzica pe care o ascultam noi toti, precis nu am mai face-o asa de des.
Piesele trebuie sa mentina interesul ascultatorului treaz.
Desigur, nu zic ca nu sunt si exceptii, unde posibil ca vocalistul sa faca o treaba excelenta pe un instrumental monoton, sau chiar cele 4 masuri pot sa fie asa de tari incat sa nu mai conteze, dar acestea sunt destul de rare. ***

Pace, SmartMove, nu e nimic personal, s-a nimerit ca un post care sa imi atraga ochiul sa fie chiar la tine pe topic.
Succes!
I create beats hotter than siliconed tits! I AM GRAAL, ya dig?
- Chill Will
- the funky man
nu ai vrea tu sa-ti iei orga si sa te muti in sloboz in uganda?

http://listen.radionomy.com/classic-rap.m3u Classic Rap radio 24/7 - 101% dopeness