Modest Mouse

Rock, reggae, r'n'b si orice alt gen muzical despre care simtiti nevoia sa discutati ... pe masura ce discutiile se vor segrega probabil vor aparea noi subforumuri

Moderator: .etalosed

Post Reply
Limones
fratele meu tu esti baiat

Modest Mouse

Post by Limones »

In caz ca mai e lume ce asculta, as dori sa incep acest topic si sa va povestesc cum am ajuns sa vad Modest Mouse live. Sper ca in viitor sa ii puteti vedea si prin Romania. Eu sincer m-as mai duce de vreo cateva ori.

Asadar....

Prima data cand am ascultat Modest Mouse a fost acum aproape un an, la recomandarea unui prieten. Desi nu prea ascult rock de nici un soi, Modest Mouse a reusit incetul cu incetul sa isi faca loc in playlist-ul meu. Oricum, acum un an nici macar nu ma gandeam ca ma voi duce vreodata la vreun show de-al lor.

Dar iata ca s-a intamplat si asta. Alaltaieri imi uitasem iPod-ul acasa asa ca am fost nevoit sa ascult radio in timp ce imi crioam drum catre oriunde ma duceam eu. Spre surprinderea mea aud ca Modest Mouse va concerta a doua zi undeva in zona. Nici n-am auzit bine ca deja eram hotarat sa merg. Ajuns acasa am telefonat la box office si am aflat ca in acel moment inca mai existau vreo 100 de bilete nevandute. N-am cumparat pe loc, am zis totusi sa imi aranjez cu munca inainte de toate. Dar iata ca pana sa imi pun eu treburile la cale deja se facuse tarziu si inchisese acolo, asa ca am dat telefon a doua zi la prima ora. Surpriza! Toate biletele fusesera vandute. Era de asteptat asta? Probabil ca da... Ce sa fac, am oftat si am sunat la munca sa vad daca pot reveni in aceeasi zi, dar odata aranjata treaba n-am mai putut face nimic. Pe scurt, mi-am futut toata ziua.

Acum ce era sa fac, am zis sa ma duc oricum acolo, poate imi pica vreun bilet din cer. M-am pregatit insa de acasa, si am facut o foaie pe care am scris mare "I NEED A TICKET PLS!!!". Drumul pana acolo a fost infernal - mai ceva decat in Los Angeles. A trebuit sa astept aproape juma de ora pentru a face o stanga la un semafor. Basca ca pe aici sunt niste calduri de mori cu AC-ul in brate. Fundul meu deja facea parte din scaun, am crezut ca am sa ies din masina cu tot cu el ( scaunul ).

In fine, ajung acolo, parchez relativ repede si incep sa ma tot plimb prin parcare profiland lumea sa vad cine ar putea detine bilete extra. Dar ca niciodata, nici n-a fost nevoie de foaia aia ca al doilea tip pe care il intreb avea vreo 5 bilete in plus. Il intreb cat vrea pe ele, zice ca 30, ii dau 20 si biletu era al meu. Yay! Am facut o afacere tinand cont ca beletele erau 36 la box office.

M-am pus la coada si am ajuns destul de repede inauntru unde m-am asezat ceva gen centru-centru. Seara a inceput cu Dirty Dozen Brass Band, o trupa din New Orleans, ce spre surprinderea mea au bagat o combinatie de blues si jazz cu cateva note de funk. Pentru mine a fost un inceput perfect pentru o seara excelenta. Asta contrar multor altii ce stateau acolo cu gura cascata si fumau iarba a prosti. Chiar am observat ca la un moment dat unul din membrii trupei dadea din cap in semn ca publicu sufera de idiocratie pura ( de altfel un fenomen social prezent in Statele Unite. No hate! ). Dupa vreo ora de jazzereala, au intrat Modest Mouse si de abia atunci s-au mai trezit unii. Prestatia serii a inceput cu Dance Hall, o piesa ce m-a bagat imediat pe trip rock. Apoi a urmat We've Got Everything si Black Cadillacs, doua dintre piesele mele favorite de pana acum. Pe ultima deja a inceput agitatia, lumea a inceput sa isi intre in ritm si s-au facut cateva tentative suflate de pogo/mosh. Au mai urmat cateva prestatii pe care nu le-am recunoscut ( n-am ascultat decat ultimele 2 albume din pacate ) . In fine, mi-a placut ca lumea din jurul meu a inceput sa se mai dezlantuie si la un moment dat m-am trezit intre 4 tipe cu tricouri Modest Mouse ce sareau de nebune pe acolo. Betie si veselie ce mai! Le-am luat pe alea la topaiala harcoreala pe acolo de ziceai ca suntem prieteni din copilarie. Una din ele venea din cand in cand de imi turna bere in paharul cu apa. Prietenii fetelor, niste geeks dastia cu tricouri Starcraft, Half-Life etc. imi tot bagau priviri nemernice. Cam nashpa cand te duci la concert doar pentru auditie si prietena ta se distreaza cu altii pe acolo. In fine, au mai urmat piese gen: Missed The Boat, Dashboard, Fly Trapped In A Jar, Satin In A Coffin, Bury Me With It, The Devil's Work Day... pe scurt cam ultimele doua albume plus cateva piese antecedente. Executia celor din trupa a fost exceptionala ( dupa urechea mea neantrenata in rock ), iar de Isaac Brock nu mai e nevoie sa zic nimic. Se stie cat de tare poate sa bage. La un moment dat omu si-a taiat degetul in corzile chitarii, si a rezolvat problema cu niste super-glue. Nu glumesc! In fine, au avut vreo doua pauze scurte, timp in care sara pur si simplu tipa dupa ei. Pe final banuiesc ca au mai cantat cateva melodii clasice, dupa care au tras cortina pe bune.

Nu imi venea sa cred ca s-a terminat si mi-a parut foarte foart e foarte rau ca nu au cantat The Ocean Breathes Salty. Asta a fost buba mea, si am cam iesit de acolo cu o falca in ceriu si una in pamantu. Ajuns afara m-am dus in spatele salii si am avut placerea de a sta la o scurta discutie cu fotograful trupei, Pat Graham ce mi-a oferit cateva ponturi vis-a-vis de fotografie. A venit si chitaristul Eric Judy ce a fost imediat abordat de niste fani cu intrebari de ziceai ca is de la vreo revista ceva. Eu m-am dus simplu la el si i-am zis ca-s din Romania si cum am ajuns eu sa ii ascult. A fost placut impresionat de asta ( cred ca is satuli de atatea intrebari despre tabulaturi si alte chestii de genul ), si mi-a zis ca The Ocean Breathes Salty a fost filmat in Romania!!! Am ramas masca! Nu stia exact unde, dar din cate am inteles probabil prin Transilvania. Mi-a povestit ca a ramas impresionat de stilul rural romanesc, si ca i-a placut foarte mult pe la noi. L-am intrebat ca daca tot venisera in Romania pentru clip, de ce n-au avut nici o prestatie? A zambit si a zis ca asa a fost sa fie. Eeeee ia stai mai neica ca il astept pe Isaac Brock sa ii cer socoteala. A venit si asta dupa ceva timp si l-am abordat in acelasi fel. Nici el n-a reusit sa imi ofere un raspuns la dilema mea, dar a inceput sa imi povesteasca mie si celor de fatza despre frumusetile romanesti. A zis ca peisajul de la noi ofera multa inspiratie, si ca lucrurile frumoase nu se opresc doar aici. Spunea ca in timpul filmarilor, ii picasera ochii pe tipa de la machiaj, si ca ar fi actionat el, dar se afla intr-o "situatie" si ca nu s-a putut. I-am zis "Well it really sucks to be in a situation!" si a inceput sa rada, si mi-a dat dreptate. In afara scenei, pot sa zic ca Isaac e un tip chill, dar foarte glumet de fel, un om ce are constant aceeasi figura pe fatza, si nu zambeste niciodata. I-a spus una ca ar fi bine sa zambeasca daca face ea poza cu el, iar el i-a raspuns - "the odds are against you right now". In fine, Isaac a avut "curajul" de a pasi peste bariera de securitate pentru a strange maini si a face poze cu lumea. Apoi s-a facut un mic cerc unde Isaac Brock a inceput sa palavrageasca despre intamplari inedite si OZN-uri. N-am mai stat sa ascult tot ca eram obosit si aveam de condus ceva vreme pana acasa.

Per total mi-a placut foarte foarte mult si cat timp am fost acolo, am stat cu gandul la cativa din prietenii mei ce poate apreciaza Modest Mouse mai mult decat mine. Apropos de asta, astazi am aflat ca Matisyahu vine aici pe 17 iulie, si cred ca am sa merg, de data asta cu cativa prieteni. Oricum eu tot am sa mor de oftica ca am fost foarte aproape si de Atmosphere, Sole, Murs, Dilated Peoples, Sage Francis si inca cativa pe care i-am ratat intr-un mod dramatic. Dar asta e, eu ma multumesc si cu Modest Mouse.
I love you.
Deena
La Cosa Nostra

Post by Deena »

habar n'ai cat de mult te invidiez ptr experienta asta...
:D

i'am descoperit acum mai bine de 2 ani pe cand ascultam o.s.t.'s de la The O.C. si de atunci au ramas in playlist'ul meu
Limones
fratele meu tu esti baiat

Post by Limones »

Sunt sigur ca vor veni si in Romania in curand. Acush se apuca de concertat si prin Europa. Pacat ca am uitat sa ii intreb despre asta...
I love you.
Deena
La Cosa Nostra

Post by Deena »

Două videoclipuri muzicale regizate de Heath Ledger, câştigătorul postum al Oscarului pentru cel mai bun actor în rol secundar în 2009, urmează să fie lansate în curând, informează bbc.co.uk.

Primul videoclip, realizat pentru trupa Modest Mouse din Seattle, constă într-un film de animaţie asociat piesei "King Rat".

http://www.mediafax.ro/life-inedit/vide ... 28;4069134
Post Reply