Nane

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

Post Reply
iustinescu
spre 5000 de posturi, e ok

Re: Nane

Post by iustinescu »

cred ca in perceptia ta un mc are flow atunci cand turuie fara sa pice de pe beat, nu? :lol:. Ryu are un flow mediocru, iar eyekon... :lol: :lol: :lol:
ia zi... flow-ul lui snoop dogg curge sau picura? :lol:

n-ai nicio treaba si mai si canti :(
djb

Post by djb »

penibila piesa :caramizi:
dan
Pop

Post by dan »

off topic:

poti sa ai super flow si cand dai lent si cand dai repede, tine mult de intonatie, de fonetica, de cum iti controlezi respiratia, de cum cazi pe beat... etc... la noi nu sunt multi care sa imi placa la partea aceasta.. de asta peste 90% din rap-ul e care il ascult e de la americani

cred ca mai potrivita de ascultat este aceasta piesa in care tech isi schimba de mai multe ori intr-o strofa felul de a da, la fel si invitatii sai:

acum despre nane va rog :)
iustinescu

Post by iustinescu »

dan wrote:off topic:

poti sa ai super flow si cand dai lent si cand dai repede, tine mult de intonatie, de fonetica, de cum iti controlezi respiratia, de cum cazi pe beat... etc... la noi nu sunt multi care sa imi placa la partea aceasta.. de asta peste 90% din rap-ul e care il ascult e de la americani
multumesc!
greuceanu
:lol:
Location: la 22 grade 33' longitudine estica si 44 grade 38' latitudine nordica

Post by greuceanu »

mama ce discutii, zici ca aveti 12 ani samoaramasa.
Image
Graal
adevarat sa mor de nu

Post by Graal »

dan wrote: on topic:

nane s-a facut cunoscut, chit ca are media de varsta a ascultatorilor mica, probabil sub 18 ani... la partea asta e prost, ca cu cat media de varsta a ascultatorilor tai e mai mica, cu atat potentialul tau de a face bani scade... asta in cazul celor ce au mii de ascultatori
Hmm, ciudat. Eu aveam impresia ca e chiar invers treaba.
Daca ai lipici la teenagers esti pe drumul catre Big Time. Britney Spears, Justin Bieber, Miley Cirus = teen idols.
Desigur, nu discutam pop aici.
Tinerii au chef de concerte, unii dintre ei mai si cumpara cd-uri (putini) si merchandise (tricouri + alte chestii).
Casele de discuri vor exact artisti care sa atraga generatia tanara.

Si apropo, tinerii sunt un public mult mai fain la concerte decat niste plictisiti de 20+ ani
Asta e parerea mea, cel putin.

PS: Si eu am crescut cu mIRC, Counter Strike, Netscape, etc. si stiu sa ii enumar pe toti cei 9 din Wu-Tang. <<Twilight zone moment...>>

Spor!
I create beats hotter than siliconed tits! I AM GRAAL, ya dig?
DiNO
Moderatorul Celebru

Post by DiNO »

casele de discuri nu cauta artisti care sa aduca public tanar ci cauta artisti care sa isi convinga parintii ca merita sa le dea banii cu care sa cumpere produsele artistului respectiv.
publicul tanar nu e solvabil. adica nu are bani. ergo un artist care se adreseaza tinerilor trebuie sa le convinga parintii...

exemplu romanesc de marketare de acest fel:
La La Band. prin serialul Pariu cu viata (cu sloganul: un serial pentru toate generatiile).
daca chiar te intereseaza sa studiezi un model de genul acesta, mioritic, usor accesibil, poti cauta stirile despre acest serial care la inceput era branduit cu sloganul "Primul serial musical din Romania".
Dupa studii de audienta, sondaje printre telespectatori sloganul a fost schimbat in "un serial pentru toate generatiile"
Rezultatul?
La prima sesiune de autografe in Afi Cotroceni, gemea mallu de kinderi cu parintii de mana care se bateau la autografe.
e un exemplu banal care mi-a fost la indemana si care ADUCE BANI.
nu mai vorbim de justin bieber, hannah montana si altii...

now back to hip hop:
Exercitiu de imaginatie, te numeri printre fanii lui Nane si incerci sa o convingi pe maica'ta sa iti dea bani sa ii cumperi albumul sau sa te duci la el la concert.
evident ca reparul roman de 13 ani neimpliniti, minte la inregistrarea pe forum, nu cere voie parintilor sa faca nimic si face sacrificii din banii de tigari pentru a se imbraca ca boka si a merge la concerte.

un public tanar, fain, la concerte, nu consuma, deci cluburile nu vor fi interesate de concerte la care sa vina niste speriati care tireaza o bere la 2 in geaca sa bea in club 8 insi.
repu nu vinde la noi. face it.
toti "artistii" care au scos ceva pe piata au fost catalogati tarfe, ca s-au stricat, ca au "tradat cauza"...
numiti unu care a strans 2 lei din vanzarea pe piata si a aparut la tv/radio de care puteti sa zici ca nu s-a stricat.
Image
Nae.
.|.

Post by Nae. »

mafia
DiNO
Moderatorul Celebru

Post by DiNO »

sec.
eram sigur ca asta o sa zici si in special tu.
si de mafia nu s-a zis ca s-au stricat?
era o metafora...
Image
Nae.
.|.

Post by Nae. »

TROLOLOLOLOLO :))))))))))))
nu mai pune ma atat suflet ca-ti plezneste o ceva acolo drec :*
dan
Pop

Post by dan »

Graal wrote:
dan wrote: on topic:

nane s-a facut cunoscut, chit ca are media de varsta a ascultatorilor mica, probabil sub 18 ani... la partea asta e prost, ca cu cat media de varsta a ascultatorilor tai e mai mica, cu atat potentialul tau de a face bani scade... asta in cazul celor ce au mii de ascultatori
Hmm, ciudat. Eu aveam impresia ca e chiar invers treaba.
Tinerii au chef de concerte, unii dintre ei mai si cumpara cd-uri (putini) si merchandise (tricouri + alte chestii).
Casele de discuri vor exact artisti care sa atraga generatia tanara.

Si apropo, tinerii sunt un public mult mai fain la concerte decat niste plictisiti de 20+ ani
Asta e parerea mea, cel putin.

da, tineri au chef mai mare de concerte sa socializeze, dar au gol in buzunar si o parte atunci cand vin la show-uri, mai beau pe afara bere la pet, ca in club e prea scumpa... ceea ce nu e combinatie pentru club, in localuri din ce stiu eu, nu berea este cea mai profitabila bautura

media de varsta a celor ce cumpara cd-uri si tricouri, e undeva la peste 20 de ani

acum un exemplu concret din octombrie, atat doc cat si dragonu si-au lansat cele mai recente materiale intr-o duminica de octombrie in silver church bucuresti, la ambi a fost plin, ca au ramas oameni pe afara, in schimb doc a vandut de 2 ori mai multe cd-uri ca dragonu', chit ca atat intrarea la el cat si pretul discului era mai mare cu 5 lei... iar unul din motivile pentru acest lucru este media de varsta a celor prezenti

e un mister ce vor casele de discuri

o fi mai fain publicul tanar, deoarece e mai naiv si il impresionezi mai usor.. se lasa dus de val... dar un mc sau dj nu trebuie sa se lase pacalit de reactiile publicului tanar ci sa doreasca reactii si de la publicul mai batran... eu unul la concerte prefer sa stau mai in spate linistit, la cat mai putin fum de tigara si nu ma agit decat daca simt.. si cand mai aud un repar ca se roaga insistent de public sa ridice mana si o mai baga si pe aia cu sustinerea miscarii.. imi vine sa ii arunc ceva... esti mc, dj, esti smecher, fa publicul sa te simta prin prestatia pe care o ai si va raspunde singur fara rugaminti... mai bagi o chestie cu mana sus, mai te agiti tu pe scena, dai din maini si daca e ok prestatia, publicul va raspunde...

eu as dori in viitor sa avem o media de varsta la rep de 30 de ani si chiar peste, dar pentru asta avem nevoie de un rap mai matur, eu nu stiu care este solutia.. foarte multi din ascultatori se pierd pe drum... ma gandesc ca si la mijlocul anilor 90, cand aparusera mafia, racla, la familia, parazitii erau ascultatori de 20 de ani +, deci acum a trebui sa aiba 35-40 de ani unii dintrei ei... astia unde au disparut? in 95-2000 s-au vandut sute de mii de casete cu rap romanesc, unde sunt acum cei ce le-au cumparat? au disparut, atunci inseamna ca si rapul nostru are ceva probleme, o fi de calitate, o fi de mesaj, o fi de promovare? habar nu am... trebuie sa se reuseasca ridicarea mediei de varsta a ascultatorilor de rap ca la muzica rock, si alti bani vor face cei din rap... la rock la 200-300 lei biletul, avem oameni care traverseaza tara pentru o trupa, iar media de varsta e peste 30 de ani la evenimente si daca nu este, la multe concerte avem in public multi oameni de peste 50 de ani... cand o sa vedem asta si la rap...

oftopic cu parerea mea :)
DiNO
Moderatorul Celebru

Post by DiNO »

peste 2 ani cand face brugner 50.
Image
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

pai reparii s-au dus unde-s toate P*zdele, adica in club la tutz tutz. si s-au dus si ceva mc dupa ei :lol:
See this rap thing is all about the the bragadoccio
I check my rearview, emcees ain't gettin closer
dan
Pop

Post by dan »

Der Führer wrote:peste 2 ani cand face brugner 50.
tu dino unde ai disparut? care mai e viata ta? ce mai asculti? cand te mai vedem la rep? mai ai aparatul ala foto cu care deranjai forumisti la concerte? :))

on topic: clipul lui nane a trecut de 15.000, ma asteptam sa aiba mai mult dupa 3 zile... in schimb e scandal la comentarii :D

Boka
"TaTy"

Post by Boka »

iustinescu wrote:cred ca in perceptia ta un mc are flow atunci cand turuie fara sa pice de pe beat, nu? :lol:. Ryu are un flow mediocru, iar eyekon... :lol: :lol: :lol:
ia zi... flow-ul lui snoop dogg curge sau picura? :lol:

n-ai nicio treaba si mai si canti :(
pffff...esti zob,eu cu tine nu am ce discuta,nu ai absolut nicio treaba cu hip hopul...si te intrebi de ce nu mai intra rapperii pe aici...din cauza astora ca tine.
Dane,stiu,de aia l-am enumerat si pe AlterEgo printre astia cu flow,are un flow placut,nu foarte rapid,dar slow flow in romania...mai rar.Oricum,nu nane :lol:
Grasule,vrei sa vorbim de toale? :lol: Stii ca nu imi plac blugii mulati pe buci sau costumele de morti,sau cacaturile alea stranse pe gamba si cu fleasca la cur :lol: iar daca un pusti ar vrea sa se imbrace ca mine,ar trebui sa se lase de tot de fumat 8) .Pt ca eu nu sunt "in ton cu moda" si nici nu "m-am maturizat".Since 1996.
Post Reply