Vlad Dobrescu - In Sfarsit (Album 2013)

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

Care este melodia preferată de pe album?

01. Insomnii (feat. Deliric)
8
7%
02. Scumpă Doamnă
1
1%
03. Orașu’ E-n Flăcări
5
4%
04. Turnul Babel (feat. Rakaa Iriscience & Sir Samuel)
4
3%
05. În Jurul Meu (feat. Doc & Carbon)
1
1%
06. Ăștia Mici
19
17%
07. Cum Se Fabrică
2
2%
08. Sateliți (feat. Aforic, raku, Nwanda, Flou Rege, Pietonu)
4
3%
09. Globul De Cristal (feat. Doc & Deliric)
23
20%
10. Lungul Drum Spre Casă (feat. Norzeatic)
18
16%
11. Trei Cadavre
13
11%
12. E Pe Cale Să Se-ntâmple (feat. Flou Rege)
8
7%
13. Oameni Ca Mine
3
3%
14. Noaptea Minții
6
5%

Total votes: 115

CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Re: Vlad Dobrescu - In Sfarsit (Album 2013)

Post by CreativeEgo »

L-am ascultat tot între timp, apoi l-am reluat, apoi înc-o dată. Piesele variază pe un continuum între bune și foarte bune, nimic nu e aruncat la întâmplare acolo, producția e top-notch. Se vede cultura hip-hop cum nu s-a văzut niciodată pe albumele românești și se vede pasiunea. La sus-menționatele Turnul Babel și Ăștia mici adaug E pe care să se-ntâmple și Noaptea Minții. Flou Rege mi-a plăcut cel mai mult dintre invitați, a dat bucăți remarcabile, iar strofa lui Del de pe Globul de cristal aduce aminte de Demoncrație&Negru, e foarte tare. Nu mi-a plăcut Raku, parcă-i din galaxia Sișu pe Sateliți. Cam atât deocamdată.

În concluzie: bine, să nu exagerăm, n-o fi best of all times, dar care album din ultimii 10 ani s-a mai prăbușit așa peste „industrie”? :)
oamenii dinozauri care inca asculta hepatita aia de rap care te adoarme
rage
spre 5000 de posturi, e ok

Post by rage »

CreativeEgo wrote:În concluzie: bine, să nu exagerăm, n-o fi best of all times, dar care album din ultimii 10 ani s-a mai prăbușit așa peste „industrie”? :)
dificultatile.
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

E mult si peste dificultati, dar e normal, plm, au trecut ani de atunci. Singura chestie ciudata e ca parca as fi preferat sa fie mai putine collabo-uri - nu ca n-ar fi bune, dar stii ca iti place un mc cand te enerveaza ca sunt altii mai mult pe piesa decat el :lol: In schimb ce ma sparge e cat de fain se pupa VD cu Vexxu, piesa aia e da shiznit. Stii ca e tare un material cand nu poti zice care e cea mai tare piesa fiindca-s prea multe, prea tari. Puteti zice ce vreti, ba... albumu asta se pisa pe albumele voastre preferate cu jet fierbinte ;) Am auzit ca Uzzi si-a predat oficial legitimatia de mc si te ajuta cu informatii cand vrei sa iti iei smart tv la media galaxy, e adevarat?
See this rap thing is all about the the bragadoccio
I check my rearview, emcees ain't gettin closer
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Aaaa... n-au trecut 10 ani de la Dificultăți? :lol:
Bine, de la Dificultăți încoace. :D

(Mie personal mi se pare mai bun ăsta decât Dificultăți, dar nu pot să mint, ăla când l-am cumpărat l-am ascultat o noapte întreagă continuu, a doua zi dimineață eram zombie la muncă și știam multe piese pe de rost. :D )
iemsy
Decanul

Post by iemsy »

Da: Dificultatile, Mafia, Parazitii, aolo ai zis 10 ani .. multe ba, multe... si chiar si Doc a avut albumul tare cu tot asa multe pareri bune despre el dar na, e vorba de Dobrescu in subconstientul vostru + albumele "misto" din ultimul timp si asta va face sa spuneti ca e cel mai smecher din toate timpurile sau in ultimii 10 ani, cu timpul o sa treaca si albumul asta dar la cald si cacatul e misto iarna :)).
rage wrote: <trololo> am auzit ca e plin la casa de pensii de raperi care au mers sa-si depuna dosarul de pensionare. </trololo>
<trololo> gurile rele spun ca arssura cica ar vrea sa renunte la capacul de wc de la gat si sa scoata album in cel mai scurt timp, profitand de restul reparilor ce stau si plang in fata boxelor ascultandu-l pe Dobrescu </trololo>
http://soundcloud.com/arinix
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Mă, stai, albume bune și foarte bune au mai fost. Kazi Ploae, Zale, Butch (da, mi-a plăcut mult albumul, sue me) Deliric, Doc, Cedry2k... familia Facem a făcut treabă foarte bună, dacă vorbim de ultimii 10 ani. Paraziții au scos Irefutabil în 2002 și după aia s-au dus doar în jos, BUG au scos Băieți Buni în 2003 și după aia doar Viața noastră 1 și 2...
Toate mi-au plăcut la timpul lor și încă le mai ascult când și când, dar niciunul dintre astea (cu excepția Dificultăților) nu mi-a dat feelingul ăsta de Heinsenberg-quality-product pe care mi-l transmite În sfârșit.
E reacție de semi-groupie, știu, dar e bine să apară când și când un album care să mă facă să-mi bag pula-n reținerile de sceptic și să mă entuziasmeze până la nivelul în care nu-mi pasă că ce spun sună oarecum ridicol. :lol:
hanno

Post by hanno »

la inca o ascultare
1.Insomnii
2.Globul de cristal, ce tare da si DOC, imi place din ce in ce mai mult, iar deliric are o strofa cum n-am mai auzit de la ambrozie incoace
3.Trei cadavre
+beatul de la Noaptea mintii
+beatul de la Lungul drum spre casa
restul e tacere...
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

hanno wrote:restul e tacere...
Muzica nu e pentru surzi.
rage

Post by rage »

bine, acum fiecare e si un pic subiectiv, dar privind per ansamblu dificultatile chiar putem spune ca e unul dintre cele mai bune materiale scoase vreodata in romania. doar "this is raw" cred ca e peste jumatate (daca nu chiar 3/4) dintre albumele scoase in ultimii ~2 ani.

iar daca e sa comparam cu ceilalti din trupa, "in sfarsit" e clar peste ce au scos deliric si doc.
AlexDodi
fratele meu tu esti baiat

Post by AlexDodi »

Nu ma pot hotara , nu pot sa-mi gasesc piesa preferata ... :D
iemsy
Decanul

Post by iemsy »

ete pula, va spun eu la astia de suferiti de nu stiu piesa preferata :)) "astia mici" e.
http://soundcloud.com/arinix
Dani
Mitică

Post by Dani »

Mama, o sa scriu al treilea post in care voi lauda albumul. Ce album a cacat Dobrescu, sa-mi bag pula! Cred ca sunt la a7a ascultare si tot nu gasesc ceva ce sa nu-mi placa. Sunt asa fericit pentru electrosocul asta aplicat industriei rom. Ba, ce album! Vorba lui ego, simt ceva Heisenberg quality. Totul e bine pus acolo si cum trebuie, tot e magistral. Piesele care m-au rupt mai tare decat cele care doar m-au rupt ( da, stiu :lol: ) Globul de Cristal, In jurul meu, Astia mici, Noaptea mintii, Insomnii, Trei cadavre. :bow:

Ah, si e treaba ca intru la hh romanesc sa scriu pe topicul asta si ma uit putin in jos, la topicurile anterioare si dupa ce am ascultat albumul asta habar nu am ce cauta unele nume pe acolo.
Last edited by Dani on Mon Dec 09, 2013 2:46 pm, edited 2 times in total.
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

^^^ "industriei"? lol

Ba, stiti de ce e VD peste toti? Pentru ca nu cred ca mai exista mc in romania care sa aiba coaiele sa puna o piesa gen "Lungul Drum..." pe album in 2013. Aia e. Noroc si sanatate tuturor.
Dani
Mitică

Post by Dani »

romanesti, boss. Chill the fuck out, se grabeste omul. Cine plm e retardatul care crede ca Dre ii asculta albumul lui VD?
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

pai de aia romaneasca radeam, ca nu cred ca poti zice, cand vine vorba de rap romanesc, ca e o industrie. Sunt 4-5 gasti care scot constant si au vizibilitate, si nu vand mai nimic. Ma rog, alta discutie.
Post Reply