Alexsay wrote:Graal wrote:Numai romanului i se poate parea scump 100 de euro pe o piesa.
Cum s***** sa nu ti-se para scup 100 de euro

poi daca vreau sa imi fac un album de minim 10 piese dau 1000 de euro aka vreo 37 de milioane is o groaza de bani frate, (si oricum nu cred ca include si instrumentalul) aici e romania frate e locul in care muncim pt 6-7 milioane pe luna de ne sar capacele e normal sa gandim asa, nu ti-se pare? si nush daca gresesc dar pentru vreo 150 de euro tragi piesa in studio la Agresiv si plm acolo calitatea e incontestabila
Daca ai pasiune pentru ceea ce faci si esti serios, te pui si strangi.
Nu e mereu vorba de profit. Nu te bagi sa rapuiesti ca si cum ai incepe o afacere. Trebuie sa ai pasiune si talent.
In ziua de azi toti care asculta niste hip-hop pe acasa zic: Ya frate sa incerc si eu sa rapuiesc, poate ma vede si pe mine lumea mai interesant sau cine stie, poate ajung vedeta.
Si se pune omul nostru si se trage cu microfonul lu tovarashu pe mega placa de sunet Audigy in Cool edit sau altele, isi face 10-15 piese si da drumu la album pe Hades cu mentiunea ca e home-made, sa fie lumea mai ingaduitoare si sa fie atenta la flow si mesaj.
Eu unul cand ascult muzica, ascult ca imi da bine la ureche, nu vreau sa scormonesc prin ea sa gasesc ceva bun, vreau sa fie usor, sa vina de la sine, toate sa se lege frumos.
RETINETI: (puteti sa va puneti si ca semnatura, caci rapperul roman trebuie sa inteleaga):
cantitate < CALITATE.
Adica, decat sa ai 20 de piese proaste, mai bine 1 buna.
Muzica nu e asa de usoara precum pare.
Cand ascultati o piesa... desi pare simpla si ziceti..."asta pot sa fac si eu"... va spun eu ca e mai greu decat ati crede.
Pentru piesa aia poate au fost implicati multi oameni, multi bani, mult cap si mult talent!
Daca nu va trage inima sa dati un ban corect pentru o piesa de calitate, inseamna ca nu aveti pasiunea necesara si va multumiti cu scuzele.
Multi sparg sute de lei prin cluburi sau pe alte kkturi, dar cand vine vorba de rap, frate, n-am de unde.
Cu piese de duzina, veti fi uitati, un ac in carul cu fan.
Hai noroc!
Sper ca nu mi-o luati in nume de rau, dar candva romanul trebuie sa se destepte.